Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågrussinbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mumsiga och lättbakade - rekommenderar dubbel sats!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37º. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225º. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer (2)

  • Annrh 9 november 2012

    Tänkte själv lägga upp detta recept, men det behöver jag ju inte nu. Ett av mina favoritbröd. Älskar bröd med russin!

  • elsklingen 3 december 2012

    Lailas frallor ju :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.