Lite nyttigare bullar att servera som mellanmål eller till kaffet. Gör i ordning degen på kvällen och på morgonen har du nygräddade bullar snabbt!
Instruktioner
- På kvällen:
- Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Klicka i honung och salt. Tillsätt rågsikt samt vetekli och arbeta degen en kort stund.
Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med blåbären.
- Klicka upp 9 bullar i pappersformar eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Täck sedan med plastfolie och låt dem jäsa klart i kylskåpet över natten.
- På morgonen, dagen efter:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med vatten, mjölk, fil eller yoghurt. Toppa med vetekli, choklad eller fiberhavregryn.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de har fått en härlig färg. Låt svalna på ett galler.
Publicerat den
1 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar