Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktslimpa

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

God, lättbakad rågsiktslimpa. Mjölkfri.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop farinsockret och äggen i en bunke. Tillsätt allt vatten (både kokhett och fingervarmt). Blanda sedan ner kryddor, torrjäst och salt, rör om. Blanda ned mjölet och gör en deg. Knåda ca 5 min. Jäs 30 min under bakhanduk. Baka ut till 2 stycken bröd som läggs i brödformar (1,5-2 liters). Jäs under bakhanduk 30 min. Grädda i 200ºC, längst ned i ugnen, 30 min. För extra krispig yta på brödet kan man pensla ytan med lite kallt vatten när brödet är klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaBE1 20 april 2013

    Jättegott bröd! Jag gjorde en halv sats för jag var rädd att min lilla maskin inte skulle klara av att knåda en stor och tung deg, en rågsiktsdeg blir ju rätt så tung. Jag hade ingen torrjäst hemma så jag tog 25 g färsk jäst i stället och det gick jättebra, och så uteslöt jag anis och fänkål eftersom jag inte gillar att ha det i bröd. Det blev helt i min smak. Du får högsta betyg så klart! Tack för ett jättegott recept! :) Det här kommer jag att baka många gånger i framtiden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.