Ett rån formad som en skål som du kan fylla med massor med godsaker!
Instruktioner
- Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna.
Blanda resten av ingredienserna i en bunke till en jämn smet
och tillsätt sedan smälta smöret.
- Grädda sedan smeten i ett rånjärn, klicka ut ungefär 1 msk till varje rån. Den ska ha en gyllenbrun färg.
När du tar ut rånet från järnet ska du lägga den in en passande kopp eller mugg beroende på hur du vill ha skålen
formad. Det är varmt så använd fingervantar eller något så du inte bränner dig!
- Låt skålarna svalna.
- Lägg sedan vad du tycket passar i skålarna. Jag brukar använda mig av mycket bär.
I dom som är på bilden har jag först krossat lite rån i botten och sedan lagt i saftiga bär som har sugits upp av det krossade rånet. Ovanpå det har jag grädde och till sist mera bär.
- Det är mycket smarrig och går att variera hur mycket som helst, även jättegott med glass, bara fantasin sätter gränsen.
Publicerat den
14 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar