Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råraka med sötpotatis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lätta att laga och fyllda med smak, de här rårakorna är perfekta som mellanmål eller som en vegetarisk rätt. 175 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och riv den fint. Lägg den i en sil och pressa ur överflödig vätska. Ansa och skiva salladslökarna. Blanda salladslök och sötpotatis i en skål.
  2. Vispa ihop äggen och majsenan. Vispa ner blandningen med sötpotatisen och salladslöken. Krydda med svartpeppar.
  3. Forma 8 rårakor, ca 8 cm i diameter. Pressa ihop varje råraka med händerna så att de blir platta.
  4. Hetta upp hälften av olivoljan i en tjockbottnad teflonpanna på medelvärme. Stek 4 rårakor ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene utanpå och krämiga inuti. Ta upp dem med en hålslev och hetta upp resten av oljan. Stek resten av rårakorna på samma sätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.