Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd curry med räkor och mango

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Det blir ännu enklare om du kan använda lite snabbgrejer: färdigskalad, tärnad squash, sötpotatis och mango från snabb­köpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm wokoljan i en stor tjockbottnad stekpanna eller wok och fräs salladslöken i 1 minut, tillsätt sedan currypastan.
  2. Vispa i kokosmjölk, kycklingbuljong och fisksås och låt det koka upp.
  3. Lägg i tärnad squash och sötpotatis och låt sjuda under lock på glänt i cirka 15 minuter, eller tills squash och potatis har mjuknat.
  4. Skölj räkorna under rinnande vatten för att få bort isen och lägg ner dem i pannan och rör om. Låt såsen koka upp på nytt. När den kokar tillsätter du limesaft och tärnad mango och låter det koka i ytterligare någon minut tills räkorna är genomkokta.
  5. Strö över hackad koriander vid serveringen och servera med ris eller breda risnudlar, eller till och med bådadera. Räcker till 2–4 portioner beroende på hur ­hungriga ni är och om ni äter något annat också till middag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.