Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd currypasta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hemlagad currypasta som kan förvaras längre tid i kylskåp och går även bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kummin och korianderfrön i en stekpanna utan fett. Låt kallna. Stöt kryddorna i en mortel och ställ åt sidan.
  2. Hacka chilifrukterna, finstrimla citrongräset och finhacka galangal, schalottenlök och vitlöken.
  3. Mosa cilifrukterna i en mortel tillsammans med salt. Tillsätt citronskal, citrongräs, galangal och schalottenlök i nämnd ordning och stöt alltsammans väl i morteln.
  4. Lägg till sist i kummin- och korianderfröblandningen. En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.