Ett lite nyttigare alternativ till festliga tillfällen. Friska vinbär+mörk choklad=underbart gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg.
- Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter.
- Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda ner kesellan, flädersaften och finrivet limeskal i den väl avrunna yoghurten. Rör sist ner ca hälften av de röda vinbären. Spara en del till garneringen.
- Bred ut blandningen i det kalla pajskalet. Garnera med resten av vinbären och den grovhackade mörka chokladen. Ställ kallt innan servering.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar