Läcker och luftig sommartårta gjord på enklaste sätt med frysta smördegsplattor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg ut smördegsplattorna så de tinar.
Kavla plattorna så de blir ca 15 x 22 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen ca 10 min.Låt dem svalna på galler.
- Smält rödvinbärsgelé blandat med rivet apelsinskal på låg värme i en kastrull. Blanda ner vinbären och låt alltsammans svalna.
- Blanda mascarpone med Cointreau. Vispa grädden och blanda ner den samt florsocker.
- Lägg en smördegsplatta underst och varva mascarponegrädde, röda vinbär och smördeg. Lägg den tredje smördegsplattan överst och pudra med florsocker.
- Gör eventuellt ett rutmönster genom att hetta upp ett metallgrillspett eller dylikt och sedan lägga det så sockret smälter.
- Hetta upp spettet mellan varje streck. Dekorera med hela klasar vinbär eventuellt doppade i lite strösocker.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar