Frasiga bollar i mustig sås med lite hetta.
Instruktioner
- Koka linserna enligt anvisning på förpackningen (alt. använd kokta linser). Låt svalna lite. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriander.
- Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Spara lite koriander till garnering. Blanda ordentligt och forma till 20 bollar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 minuter till fin färg.
- Röd currysås:
Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
- Servera linsbollarna med currysås, ris eller annat gryn och gärna färsk koriander.
Publicerat den
29 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar