En smakexplosion i munnen är dessa frasiga och goda bollar i ljuvlig sås. En riktigt god vegetarisk rätt som den mest inbitna köttätaren tycker om, tro mig!
Instruktioner
- Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna lite. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.
- Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriandern.
- Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Blanda ordentligt. Forma till 20 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem på medelvärme i ca 7 minuter tills de fått fin färg.
- Röd currysås:
Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan i någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt limeskal (endast det gröna), limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
- Servera linsbollarna i currysåsen och gärna med kokt ris eller annat gryn. Toppa med lite koriander.
Publicerat den
8 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar