Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda vinbärs marmelad

(1 kommentar)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod till en stark ost och kex eller bara som smarrigt pålägg. Även god som fyllning till rulltårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären från stjälkarna och kör bären i en matberedningsmaskin.
  2. Blanda bärmos och vatten, koka i 15 minuter på svag värme. Tillsätt sockret under omrörning och koka ytterligare i 15-20 minuter eller tills den tjocknar. Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta.
  3. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jenstr 13 juli 2009

    Är det vanligt socker eller syltsocker? *osäker*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.