Kakor som bakas i långpanna och därefter skärs i rutor är väldigt praktiskt. Man får ut många kakor som blir jämnstora. Den här kakan funkar utmärkt att frysa och även att baka på upptinade bär
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Provade detta recept i onsdags. Gästerna blev förtjusta. Ulla
Jättegod !!
Dessa var jättegoda och gick fort åt! Kommer att göra dem fler gånger :-)
Testade denna kaka ikväll. Min 5 åriga dotter hade fått plocka röda vinbär hos grannen. Jag visste inte vad jag skulle göra med dom ca 4 dl bär hon plockat, så jag leta recept här. Hittade denna kaka som såg god och inte alltför avancerad ut, då min dotter och 3-åriga son ville hjälpa till. Den vart jättegod. Vi la till en klick vispgrädde då mina barn ville ha sås till, och grädde var det enda jag hade hemma. Det vart jättegott med grädde till men kakan var även god som den var.
Den va jättegod. Kommer jag att göra fler gånger. Vi åt en klick grädde till. Lena
Bakade den igår, den blev bra. Skulle kunna tänka mig att göra 1½ sats av havreknäcket.
supergoda! blev e ny "familjens favorit"
Testade receptet idag. Jag tog svarta vinbär. Kanon gott!
Har gjort kakorna ett par gånger och bjudit gäster på - alltid omtyckta! Har blivit ett av favoritrecepten.
Ska baka denna kaka och ta med mig till "tanterna" på vävstugan. Jag tror det blir succé!
God kaka. Kul att kunna använda röda vinbär till något. Nästa gång gör jag nog 1½ sats av havreknäcken.
Smaskigt
även supergott med lingon!!
Sambons absoluta favoritefterrätt, tillsammans med glass. =)
GOTT!!! Jag bytte ut vinbär mot finhackad rabarber och tillsatte kardemumma i9 havreknäcken. Väldigt goda rutor - tusen tack!
Otrolig god kaka!!!!
Supergod!!
Supergod och enkel att göra. Är som godast om man fryser in de färdigskurna kakorna och tar och äter dem direkt från frysen, behöver inte tinas innan!
Jättegod med vaniljglass eller marsansås till!
Supergod!! Tog INGET socker till bären. Syrlig men ändå söt. Den här blir min favorit. Tog 2,5 dl havregryn till toppingen och hällde i en skvätt gräddmjölk, men det hade räckt med det som stod. Smälte smöret även till botten, så jag slapp bli kladdig. Det verkar inte ha gjort något alls. Gjorde den på kvällen, satte i kylskåpet och gräddade dagen efter.
Jag har använt olika sorters sylt istället för vinbär. Jag utesluter då sockret som ska strös på bären. En mycket lättgjord och uppskattad kaka. En annan variant på kakan är att byta ut havreknäcken mot mazarinfyllning. Det tar lite längre tid men är också gott.