Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda vinbärsrutor med havreknäck

(21 kommentarer)  
Röda vinbärsrutor med havreknäck Röda vinbärsrutor med havreknäck
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kakor som bakas i långpanna och därefter skärs i rutor är väldigt praktiskt. Man får ut många kakor som blir jämnstora. Den här kakan funkar utmärkt att frysa och även att baka på upptinade bär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela och tillsätt smöret. Knäck i ett ägg, blanda väl och tryck ut i en smord långpanna, 20x30 cm.
  2. Rör ihop vinbär och socker och täck degen med röran.
  3. Blanda havregryn, socker, vaniljsocker och kanel till havreknäckstäcket. Tillsätt det smälta smöret, rör om väl och bred knäcken över bären.
  4. Grädda ca 20 minuter i 200 °C. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • ullaholm 20 juli 2008

    Provade detta recept i onsdags. Gästerna blev förtjusta. Ulla

  • lilleb 5 augusti 2008

    Jättegod !!

  • gersgarden 16 augusti 2008

    Dessa var jättegoda och gick fort åt! Kommer att göra dem fler gånger :-)

  • Lottis1 25 augusti 2008

    Testade denna kaka ikväll. Min 5 åriga dotter hade fått plocka röda vinbär hos grannen. Jag visste inte vad jag skulle göra med dom ca 4 dl bär hon plockat, så jag leta recept här. Hittade denna kaka som såg god och inte alltför avancerad ut, då min dotter och 3-åriga son ville hjälpa till. Den vart jättegod. Vi la till en klick vispgrädde då mina barn ville ha sås till, och grädde var det enda jag hade hemma. Det vart jättegott med grädde till men kakan var även god som den var.

  • lena4 23 juli 2009

    Den va jättegod. Kommer jag att göra fler gånger. Vi åt en klick grädde till. Lena

  • ewamik 7 augusti 2009

    Bakade den igår, den blev bra. Skulle kunna tänka mig att göra 1½ sats av havreknäcket.

  • chiliiallt 14 augusti 2009

    supergoda! blev e ny "familjens favorit"

  • bwinter 16 augusti 2009

    Testade receptet idag. Jag tog svarta vinbär. Kanon gott!

  • ulle14 21 september 2009

    Har gjort kakorna ett par gånger och bjudit gäster på - alltid omtyckta! Har blivit ett av favoritrecepten.

  • Mariana56 10 april 2010

    Ska baka denna kaka och ta med mig till "tanterna" på vävstugan. Jag tror det blir succé!

  • marris75 27 april 2010

    God kaka. Kul att kunna använda röda vinbär till något. Nästa gång gör jag nog 1½ sats av havreknäcken.

  • starlight 20 juli 2010

    Smaskigt

  • KatarinaEngberg 21 juli 2010

    även supergott med lingon!!

  • Zlemma 13 oktober 2010

    Sambons absoluta favoritefterrätt, tillsammans med glass. =)

  • Sork 1 januari 2011

    GOTT!!! Jag bytte ut vinbär mot finhackad rabarber och tillsatte kardemumma i9 havreknäcken. Väldigt goda rutor - tusen tack!

  • bellap 5 augusti 2011

    Otrolig god kaka!!!!

  • jojjobra 27 augusti 2011

    Supergod!!

  • sofhol 7 september 2011

    Supergod och enkel att göra. Är som godast om man fryser in de färdigskurna kakorna och tar och äter dem direkt från frysen, behöver inte tinas innan!

  • rebeccajagerhall 16 mars 2012

    Jättegod med vaniljglass eller marsansås till!

  • chlindgren 10 september 2013

    Supergod!! Tog INGET socker till bären. Syrlig men ändå söt. Den här blir min favorit. Tog 2,5 dl havregryn till toppingen och hällde i en skvätt gräddmjölk, men det hade räckt med det som stod. Smälte smöret även till botten, så jag slapp bli kladdig. Det verkar inte ha gjort något alls. Gjorde den på kvällen, satte i kylskåpet och gräddade dagen efter.

  • matkakvrak 21 juli 2014

    Jag har använt olika sorters sylt istället för vinbär. Jag utesluter då sockret som ska strös på bären. En mycket lättgjord och uppskattad kaka. En annan variant på kakan är att byta ut havreknäcken mot mazarinfyllning. Det tar lite längre tid men är också gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.