Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsgravad forell med ugnsbakade och råhyvlade rödbetor

 
Skriv ut

Skall bli spännande att prova detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka eventuella ben ur forellen och lägg den på en plåt.
  2. Tvätta rödbetorna och riv dem grovt. Blanda salt och socker och strö ett jämnt tunt lager över fisken. Du kanske inte behöver all blandning, det beror på fiskens storlek, men den kan sparas i princip hur länge som helst, så länge du inte stoppar ner smutsiga fingrar i den.
  3. Sprid ut rivna rödbetor, timjankvistar och finrivet citronskal över och gnid in forellen ordentligt.
  4. Låt stå i rumstemperatur tills socker och salt har smält och det börjar bildas vätska i plåten. Vänd då fisken med köttsidan nedåt och låt stå kallt i minst 12 timmar.
  5. Hyvla de små rödbetorna tunt med en mandolin eller på skärmaskin. Lägg dem i kallt vatten fram till servering.
  6. Tvätta de stora betorna noga, dela dem och lägg på en ugnsplåt. Ringla olja och salt över. Riv skalet av citronen och pressa saften över rödbetorna.
  7. Rosta betorna i ugnen på 200°C i 20-30 minuter.
  8. Vid servering, skiva laxen tunt, ta upp de hyvlade betorna vänd dem i lite olivolja och servera med ugnsrostade rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.