Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetshummus med marinerat vegokött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hej hummus! Du har fått konkurrens! Och det av en hysteriskt rosaröd rödbetshummus som sätter färg på vilken rätt som helst. Lika god till falafel som till rostade grönsaker, grillad svamp eller såklart det här marinerade vegoköttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rödbetshummus: Dela rödbetorna i mindre bitar. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner rödbetor, kikärter, rivna vitlöksklyftor, olivolja, tahini, spiskummin, citronsaft, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa till en slät hummus.
  2. Marinerat vegokött: Blanda yoghurt, pressade vitlöksklyftor, olivolja, paprikapulver, chiliflingor, spiskummin, citronsaft, salt och svartpeppar. Blanda ner vegoköttet och låt marinera i minst 1 timme. Grilla det i en grillpanna eller stek gyllenbrunt i en stekpanna.
  3. Fyll brödet med rödbetshummus, marinerat vegokött och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.