Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
  2. Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t.ex. en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ i kylen.
  3. Blanda majonnäs, senap och hackad dill till skarpsåsen.
  4. Vid servering: Lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med nykokt färskpotatis, skarpsås och hyvlade morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.