Lät gott så jag ska prova.
Instruktioner
- Koka upp hönsbuljongen och håll den varm. Fräs rödlök i smör utan att den får färg. Tillsätt avorioriset och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, de får inte brynas.
- Späd med lika delar hönsbuljong och vin så att riset täcks. Låt koka upp och koka någon minut. Späd sedan kontinuerligt med mer hönsbuljong och vin.
- Rör om med jämna mellanrum under hela koktiden. Koka riset cirka 15 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort.
- Om riset är för torrt, späd med lite vatten. Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Tillsätt parmesan och låt smälta under omrörning. Salta och peppra.
- Servera med en god rucolasallad och lite extra parmesanost.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar