Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lät gott så jag ska prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp hönsbuljongen och håll den varm. Fräs rödlök i smör utan att den får färg. Tillsätt avorioriset och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, de får inte brynas.
  2. Späd med lika delar hönsbuljong och vin så att riset täcks. Låt koka upp och koka någon minut. Späd sedan kontinuerligt med mer hönsbuljong och vin.
  3. Rör om med jämna mellanrum under hela koktiden. Koka riset cirka 15 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort.
  4. Om riset är för torrt, späd med lite vatten. Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Tillsätt parmesan och låt smälta under omrörning. Salta och peppra.
  5. Servera med en god rucolasallad och lite extra parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.