Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borscht från Ukraina

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rysk Rödbetssoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv en av rödbetorna på rivjärn, slå på vatten så att det täcker och låt det hela dra en timme.
  2. Skär morötterna, resten av rödbetorna, palsternackan, vitkålen, purjolöken och löken i fina strimmlor och låt dem sakta fräsa i smöret. Den kokande buljongen hälls på och soppan får koka tills grönskarna börjar bli mjuka.
  3. Tomaterna, befriade från skal och kärnor och skurna i små bitar, läggs i tillsammans med prinskorvarna.
  4. Sedan soppan kokat ännu en stund tillsätts skinkan, skuren i strimmlor, varefter rödbetssaften silas i. Soppan smakas av med salt. Serveras med en klick crème fraiche eller gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.