Väldigt mycket hälsosammare än den man köper färdig, som innehåller en massa konstiga tillsatser.
Instruktioner
- Koka rödbetorna med skalet på i 35-50 minuter, beroende på storlek. Gnid av skalet på rödbetorna under rinnande kallt vatten. Tärna rödbetorna och lägg dem i en bunke som får stå i kylen tills de är ordentligt kalla.
- Ta fram resten av ingredienserna i god tid så att de blir rumstempererade. Lägg äggula, senap, salt och peppar i en bunke. Lägg en fuktig trasa eller handduk under bunken så att den inte åker omkring när man vispar. Vispa ihop ordentligt, gärna med elvisp. Börja sedan försiktigt droppa i oljan under ständig vispning. När du märker att såsen börjar tjockna kan du hälla i oljan lite fortare. När ca 3/4 av oljan är ivispad hälls citronsaften i. Vispa sedan ner resten av oljan.
- Blanda ner en "lagom" mängd sås med rödbetorna. Det är lite av en smaksak hur mycket sås man vill ha tycker jag. Prova dig fram! Håller ca 4 dagar i kylskåp.
Publicerat den
10 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar