Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk rödbetssallad från Ryssland

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ursprungligen kommer denna sallad från Georgien men är vanlig i hela Ryssland. Den är väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av blasten på rödbetorna. ( lämna ett par cm av stjälkarna annars tappar de färgen ). Borsta och skölj dem väl.
  2. Koka upp en kastrull med vatten, lägg i rödbetorna och sjud på medelvärme under lock ca 30 min. Skala och skär dem i klyftor.
  3. Koka bönorna i 3 minuter, ta upp med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Låt rinna av väl.
  4. Gör dressingen genom att blanda vinäger, olja, vitlök, salt och peppar.
  5. Fördela rödbetorna och bönorna på ett fat, smula på getost, kapris och valnötter.
  6. Ringla dressingen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.