Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Blev så inspirerad över att se skylten med polsk mat i går att jag var tvungen att svänga ihop en rödbetssoppa. Rödbetor är, förutom otroligt hälsosamt, väldigt gott och en underskattad rotfrukt i det svenska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stoppa ner rödbetorna med skalet på i en djup kastrull. Häll på vatten och 2 msk salt. Koka i ca 20 minuter tills de mjuknar, sila och kyl av. Sautera finskivad selleri, purjo och vitlöksklyftorna i en stor kastrull. Häll på 1½ liter kokt vatten och buljongtärningarna.
  2. När rödbetorna svalnat, skala dem och riv grovt. Lägg ner i soppan. Smaka av med vinäger. Smaken ska vara syrlig – rödbetorna står för sötman och buljongen för sältan. I Polen serveras soppan ofta med ett delat kokt ägg på tallriken eller kokt potatis. Och givetvis – crème fraiche!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.