Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med potatispuck, lökcréme och citronhollandaise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna goda rätt är som gjord för fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och dill. Strö blandningen över rödingen och låt stå i kylen i 1 timme.
  2. Skala potatisarna och skär ut 2 runda puckar ur varje potatis med hjälp av en utstickare eller skär dem runda eller fyrkantiga på fri hand. Pensla med olivolja. Strö över flingsalt och baka i ugnen på 225 grader ca 45 minuter.
  3. Lökcréme: Skala och klyfta löken. Hetta upp en stekpanna och stek löken försiktigt i smör tills den är mjuk och gyllene, ca 20 minuter. Mixa löken till en slät kräm och späd eventuellt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Citronhollandaise: Smält smöret. Vispa äggulorna och citronsaften över ett vattenbad. Vispa ner det smälta smöret först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
  5. Skala småklökarna och koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknat, ca 10 minuter. Lägg de spädai morötterna efter halva tiden. Smält smör och honung i en kastrull. Lägg i morotstärningar, hela morötter och lök, bryn ca 2 minuter.
  6. Skrapa försiktigt bort salt och socker från rödingen med en kniv. Smält smör eller olja i en panna och stek rödingen på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera rödingen med potatispuck, lökcréme, hollandaisesås och garnera med morötter, lökar och några dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.