Denna goda rätt är som gjord för fest!
Instruktioner
- Blanda socker, salt, vitpeppar och dill. Strö blandningen över rödingen och låt stå i kylen i 1 timme.
- Skala potatisarna och skär ut 2 runda puckar ur varje potatis med hjälp av en utstickare eller skär dem runda eller fyrkantiga på fri hand. Pensla med olivolja.
Strö över flingsalt och baka i ugnen på 225 grader ca 45 minuter.
- Lökcréme:
Skala och klyfta löken. Hetta upp en stekpanna och stek löken försiktigt i smör tills den är mjuk och gyllene, ca 20 minuter. Mixa löken till en slät kräm och späd eventuellt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Citronhollandaise:
Smält smöret. Vispa äggulorna och citronsaften över ett vattenbad. Vispa ner det smälta smöret först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
- Skala småklökarna och koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknat, ca 10 minuter. Lägg de spädai morötterna efter halva tiden. Smält smör och honung i en kastrull.
Lägg i morotstärningar, hela morötter och lök, bryn ca 2 minuter.
- Skrapa försiktigt bort salt och socker från rödingen med en kniv. Smält smör eller olja i en panna och stek rödingen på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
- Servera rödingen med potatispuck, lökcréme, hollandaisesås och garnera med morötter, lökar och några dillkvistar.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar