Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svart råris med lax, rödkål och edamamebönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en färgsprakande festmåltid med denna otroligt lättlagade och nyttiga rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek laxfilén, gärna i portionsbitar, i ugnen i 15-20 minuter. Salta. Rosta sesamfröna i en het teflonstekpanna utan fett en kort stund, strö dem sedan över laxen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna.
  3. Lägg de frysta edamamebönorna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Häll av vattnet. Skiva rödkålen tunt. Blanda ris, bönor och rödkål. Rör ihop dressingen och häll över. Smaka av med salt.
  4. Lägg risblandningen på 4 tallrikar, lägg på laxen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.