Instruktioner
Köttfärsbiffar:
Rör kött med peppar. Forma 8 biffar och tryck en bit ost in i mitten av varje biff. Rullar biffarna i olja i ett ugnsfast fat.
Sätt fatet i ugnen tillsammans med potatisen när potatisen har gräddats i ca 20 minuter. Grädda köttfärsbiffarna ca 20 minuter tills de är genomstekta.
Potatistärningarna:
Skala potatisen och skär dom i tärningar. Blanda tärningarna med kryddor och olja på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i 200 grader med varmluft (225 grader i vanlig ugn). Grädda i ca. 45 minuter. Ev på 250 grader de sista 10 minuter - om potatisen inte har fått färg nog.
Rödkålssallad:
Ta bort de grova ytterbladen på kålen. Skär först ca 5 cm av toppen och lägg kålhuvudet med skärytan neråt. Skär kålen i 4 bitar utanför stocken. Snitta kålen i fina strimlor. Blanda med bitar av äpplen och apelsin, hackade valnötter. Blanda en dressing av senap, apelsinsaft och olja. Smaka till med salt och nymalen peppar.
Mmmm, detta får bli middagen ikväll....kan tänka mej att det är riktigt gott! /Karin