Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med blåmögelost, ugnsbakade potatistärning och rödkålssallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Trött på köttfärs? Här en variant med lite annorlunda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

Köttfärsbiffar: Rör kött med peppar. Forma 8 biffar och tryck en bit ost in i mitten av varje biff. Rullar biffarna i olja i ett ugnsfast fat. Sätt fatet i ugnen tillsammans med potatisen när potatisen har gräddats i ca 20 minuter. Grädda köttfärsbiffarna ca 20 minuter tills de är genomstekta. Potatistärningarna: Skala potatisen och skär dom i tärningar. Blanda tärningarna med kryddor och olja på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i 200 grader med varmluft (225 grader i vanlig ugn). Grädda i ca. 45 minuter. Ev på 250 grader de sista 10 minuter - om potatisen inte har fått färg nog. Rödkålssallad: Ta bort de grova ytterbladen på kålen. Skär först ca 5 cm av toppen och lägg kålhuvudet med skärytan neråt. Skär kålen i 4 bitar utanför stocken. Snitta kålen i fina strimlor. Blanda med bitar av äpplen och apelsin, hackade valnötter. Blanda en dressing av senap, apelsinsaft och olja. Smaka till med salt och nymalen peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snuttivonfesen 3 oktober 2011

    Mmmm, detta får bli middagen ikväll....kan tänka mej att det är riktigt gott! /Karin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.