Helt suveränt god blandning med spätta och räkor.
Instruktioner
- Skala räkorna och lägg dem i en kastrull. Skala och skiva 1 morot och 2 schalottenlökar och lägg det i kastrullen. Häll på vatten så det knappt täcker, häll på vin, vinäger, tomatpuré, buljongtärning och paprikarelish. Sjud allt i högst 20 minuter, skumma då och då. Sila av fonden.
- Hacka den sista schalottenlöken, lägg det i fonden och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka tills det återstår 3-4 dl. Smaka av hela tiden så att såsen inte blir för starkt reducerad. Avsluta med smör, salt och peppar. Sila såsen genom en finmaskig sil.
- Värm ugnen till 100º. Vik eller rulla spättafiléerna och lägg dem i en smörad ugnssäker form, täck med plastfilm. Koka filéerna i ugnen cirka 15 minuter.
- Strimla sockerärterna och den återstående moroten och blanda med räkorna. Fräs det snabbt i citronolivoljan, servera till fisken.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev gott till slut, men receptet är urdåligt! 1: För att göra såsen är det räkskalen, som skall koka med, inte räkorna! 2: Fisken skall saltas och peppras innan den "kokas" under plast. 3: Jag förstår inte vitsen med plasthöljet. Efter 15 minuter såg fisken ut som sushi. Jag tog bort plasten och ökade värmen till 150 grader varmluft. 4: Skriv om receptet så det blir användbart. Tänk på att de flesta vill ha exakta råd!!