En gratäng förenklar middagen och lyfter smakerna.
Instruktioner
- Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
- Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, ca 15 min. Häll av, sila och spara fiskspadet.
- Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner äggulorna.
- Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200º, ca 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronklyftor. Servera med kokt pressad potatis och kokta gröna ärtor.
Publicerat den
16 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott, relativt lättlagat och vackert för ögat. Jag kommer att laga denna rätt igen.
Ååååå, så gott detta var. Kommer att göras många gånger. Det blir en 5:a av oss.
God men nästa gång provar jag med fiskbuljong istället.