Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärs gele

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott till köttbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av väl. Stjälkar på vinbärsklassarna ska vara kvar,då de innehåller geleämne. Av bär och vatten kokas eller ångas en sur saft. Mät den sura saften och häll den i kokkärlet. koka upp saften och ta kokkärlet från av värmen.
  2. Rör försiktigt ner sockret. Koka gelemassan sakta, utan att röra i den, 5-10 min. Geleprov tas med sked. Gelen är färdig, då den sista dropparna faller från skeden. Ta kokkärlet från värmen och låt gelen stå ett par min.
  3. Skummkakan kan då lätt tas bort. Häll upp geleet på varma glas burkar.(barmatsburkar är perfekt). Fyll glasen väl. Låt geleet kallna. Paraffinera och bind över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.