Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärsgömma en stor eller många små

 
  • Serverar: 12-25 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En stor eller ca 25 små blir det av detta härliga recept och mycket enkelt att göra (i alla fall den stora). Går fort att göra i en matberedare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, socker, smör och äggula i matberedaren med kniven monterad och kör ihop till en deg. Eller arbeta ihop för hand, då är det bra om smöret är lite mjukt. Smörj en pajform (24-26cm) med ca 10 gr smör (av det smälta från kokossmeten). Tryck ut degen i pajformen. Kör ihop kokossmeten i matberedaren med kniven monterad, matberedaren behöver inte diskas mellan kakdeg och smet. Eller rör ihop smeten för hand i en bunke. Häll i vinbaren på kakdegen och klicka på kokossmeten och bred ut så den täcker hela kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter tills den är gyllenbrun.
  2. Om du vill göra de små så behöver du ca 25 st metallformar eller små engångs folieformar (mazarinformar). Smörj formarna med smält smör och tryck ut kakdegen i formarna. Täck bottnarna med vinbär och klicka på kokossmeten. Ställ formarna på en plåt mitt i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. När kakorna svalnat, ta försiktigt ur dem ur formarna. Använder du engångsformar så kan dom vara kvar i formarna.
  3. Extra festligt blir det om det serveras med en klick lösvispad grädde eller en god vaniljsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.