Visst är det gott med egengjord gelé!
Gelé är gott till kött, kyckling och som smaksättare i sås.
Instruktioner
- 1 kg vinbär= 2 liter vinbär
- Rensa vinbären men de behöver inte repas.
- Koka bär och vatten i ca 10 minuter.
- Låt bären självrinna i en silduk på ställning över en gryta.
- Mät upp den avrunna saften.
- Koka upp saften och rör ner 1 påse gul Melantin i 1 l kokande, osockrad saft.
- Koka i 1 minut.
- Rör ner lite socker i taget. Koka 1 minut till.
Beräkna koktiden från när hela massan kokar.
- Ta av kastrullen från värmen, skumma och häll i Atamonsköljda glas.
- Häll upp gelén i glas- eller plastburkar.
Låt stelna.
- Paraffinera och sätt på lock.
- Lycka till!
Publicerat den
18 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar