Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärskaka med marängtäcke

 
  • Serverar: 30-35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kakan går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret Vispa äggulorna och sockret poröst Blanda de torra ingredienserna och häll ner det i äggblandningen Tillsätt mjölk, det smälta smöret och det heta vattnet Rör till en slät smet. Häll i en bakplåtsklädd långpanna Grädda i ugn 185 grader i ca 15 minuter
  2. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tills vitan tjocknat Tillsätt sockret lite i taget Blanda sist i bären med en sked eller slickepott.
  3. Ta ut kakan efter 15 min och bre marängen över kakan Grädda i ca 7 min tills marängen fått en fin färg. Låt kallna och skär i lagom stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.