Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås med tranbär

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

På min och makens gemensamma födelsedagsfirande 2014 åt vi denna goda sås till grillad vildsvinsstek, matvete och grönsallad. Wisconsin Whole Cranberry Sauce från Mississippi Belle som jag änvände innehåller bara tranbär, druvjuice och citronjuce! Hittar man inte tranbärssås kan man ersätta det med 4 dl god lingonsylt. De bortsilade grönsakerna kan man servera som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och morot. Fräs dem i smöret på medelvärme tills de fått lite färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt övriga ingredienser utom maizena och tranbär.
  2. Låt såsen reducera cirka 45 minuter.
  3. Sila såsen och rör ner tranbären.
  4. Smaka av med salt och peppar!
  5. Blanda maizenan med vatten till en jämn smet. Vispa ner i såsen och låt koka minst tre minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.