Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rök- och whiskygravad lax

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Självklar på jul -och midsommarbord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Två dygn innan servering: Kolla så att alla ben är borta annars dra bort. Blanda whisky, liquid smoke, socker, salt och vitpeppar i en frysplastpåse. Lägg i laxbiten och knyt till med så lite luft som möjligt i påsen. Fördela gravningsingredienserna ordentligt runt laxen, och låt grava 1½-2 dygn i kylen. Vänd påsen några gånger under tiden. Avbryt gravningen genom att ta upp och torka av laxen. Lägg i ren plastpåse. Blanda gräddfil och riven pepparrot. Skär upp laxen i tunna skivor och servera med pepparrotsgräddfil
  2. OBS! tänk på att du måste låta laxen ligga i frysen minst 3 dygn innan du gravar den, annars dör inte bakterierna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.