Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig och söt kyckling med rostade apelsiner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att värma citrusfrukter på låg värme ger riktigt koncentrerade smaker, utan att torka ut frukten. Resultatet blir en söt smak, oemotståndlig tillsammans med grillade rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingen i en stor ugnsform, i ett lager och lägg apelsinskivorna och timjankvistarna ovanpå. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över kycklingen. Grilla i ugnen i ungefär 20 minuter, tills köttsaften från kycklingen är ofärgad.
  3. Lägg över kycklingen och apelsinen på ett fat och häll över såsen från formen. Servera med en stor sallad och eventuellt rostad potatis, nudlar eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.