Gratängen är krämig i konsistensen och får en mild men fyllig smak av vin och ost, en kombination som är utmärkt till den lätt lakritssmakande fänkålen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, skölj och ansa fänkålen. Skiva den på längden och skölj ytterligare en gång.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll fänkålen i ca 5 min tills den är nästan mjuk. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Låt fänkålen rinna av väl.
- Vispa ut mjölet i vinet i en kastrull. Vispa i grädden och koka upp såsen under vispning. Låt sjuda 2-3 min. Rör i 1dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
- Lägg fänkålen i en gratängform eller fyra portionsgratängformar. Häll över såsen. Avsluta med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 15 min eller tills den fått färg. Servera genast med rökt eller rimmad lax.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt bra kombination; fänkål och parmesan!