Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratängen är krämig i konsistensen och får en mild men fyllig smak av vin och ost, en kombination som är utmärkt till den lätt lakritssmakande fänkålen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, skölj och ansa fänkålen. Skiva den på längden och skölj ytterligare en gång.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll fänkålen i ca 5 min tills den är nästan mjuk. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Låt fänkålen rinna av väl.
  3. Vispa ut mjölet i vinet i en kastrull. Vispa i grädden och koka upp såsen under vispning. Låt sjuda 2-3 min. Rör i 1dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fänkålen i en gratängform eller fyra portionsgratängformar. Häll över såsen. Avsluta med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 15 min eller tills den fått färg. Servera genast med rökt eller rimmad lax.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martinkimler 9 januari 2010

    Väldigt bra kombination; fänkål och parmesan!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.