Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Denna smakrika och krämiga mousse kan serveras som bufférätt med en romsås eller som förrätt med lite sallad, lök, rom och sås på rostat bröd. Vi serverade den som lite matigare tillbehör på en kräftskiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en enliters brödform med plastfolie. Gör folien så slät som möjligt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Finhacka purjolök och räkor. Hacka laxen om den är kallrökt. Kokt och varmrökt lax är bara att dela med två gafflar. Kolla noga att det inte blir kvar några ben i köttet. Blanda gräddfil och majonnäs. Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Rökt lax kräver mindre salt än kokt lax. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det rinna av lite, det behöver inte kramas ur, och smält det i en kastrull. Häll gelatinet ner i smeten i en tunn stråle under konstant omrörning. Häll smeten i brödformen, täck över och låt moussen stelna i kylen 3-4 timmar.
  2. Stjälp upp och garnera laxmoussen med lite färska örter eller rom vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.