En råraka i våffeljärnet som toppas med en läcker sallad med rökt sik.
Instruktioner
- Skala och grovriv potatisen, skölj den väl under rinnande vatten, låt rinna av i ett durkslag.
Krama ur vätskan väl, använd gärna en handduk för att få potatisen torr. Blanda potatisen med ägg 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
- Siksallad:
Koka ägget 5-6 minuter, kyl, skala och skär det i 4 klyftor. Rensa siken fri från skinn och ben, dela i bitar.
Ansa fänkålen och skär den i tunna stimlor/skivor, skär rädisorna i tunna skivor.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor, vispa ihop senap och honung med 3 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Blanda äpple, fänkål, rädisor och dill med dressingen, vänd ner siken.
- Pensla ett våffeljärn med smör och grädda 4 våfflor av smeten tills de fått fin färg och är knapriga.
servera våfflorna nygräddade med siksalladen. Garnera med äggklyftor.
Publicerat den
28 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon