Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett flitigt använt recept, när det kommer gäster till middag. Brukar servera rullen som entré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull. Låt det koka upp och ta av från värmen och häll i mjölet. Vispa kraftigt.
  2. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt ca 2 min mellan varje ägg. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda ca 20 min i mitten av ugnen. Låt svalna.
  4. Fyllning: Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Vispa grädden fast och blanda ner crème fraiche. Blanda med räkor , lax, dill, gräslök, svartpeppar och ev pepparrot. Bred fyllningen över den kalla botten och rulla ihop. Skär i skivor. Servera med ruccolasallad, tomater, gurka och rödlök i skivor. Och kanske med ett glas vitt vin till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • mog 29 september 2008

    Hej Rashida! Tack för en jättetrevlig kväll och tack för den jättefina blomman och det goda dessertvinet, ni behövde inte ta med någonting. Här kommer receptet, hoppas att det funkar att ladda över receptet så här, hör av dig om det inte kom med. Kram Monica

  • LEDIVO 1 januari 2009

    Hej! Serverades som förrätt på nyårsafton och det blev mycket uppskattat av både gästerna och mig själv. Flera ville ha receptet och jag kommer göra detta fler gånger. Tack för ett bra recept - Vill nämna att den enda ändringen jag gjorde var att tillsätta 1 msk majonäs och jag använde inte pepparrot.

  • LEDIVO 9 januari 2009

    Nu har jag som du ser lagt in bilden vi kom överens om. //KAROLO

  • Gilryd 1 februari 2009

    En mycket god entrèrätt. Jag tog i pepparrot.

  • zzara88 29 december 2009

    Låter riktigt gott, vi ska göra den som förrätt på nyår men kan man göra den dagen innan eller är det bäst om man gör röran samma dag så inte själva pannkakan eller vad man ska säga blir mjuk och äcklig? Hoppas du/ni förstår min fråga :)

  • gds877 22 september 2010

    Detta blev mycket uppskattat av mina gäster.

  • geischa 28 december 2011

    Låter gott men kan man göra den i förväg, tex dagen innan?

  • matkakvrak 6 juni 2013

    Jag gjorde botten och fyllningen dagen innan och la ihop rullen strax innan serveringen. Botten fick ligga i rumstemperatur över natten.

  • Ann1Ksen 30 december 2014

    Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev superbra!!! En solklar femma från mig. Satsen räcker perfekt till 7 personer. Jag blandade allt i smeten så jag hade alltså inga räkor eller lax kvar att garnera med, så jag garnerade med citronskiva och dillkvist.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.