Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatisvåffla med siksallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En råraka i våffeljärnet som toppas med en läcker sallad med rökt sik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovriv potatisen, skölj den väl under rinnande vatten, låt rinna av i ett durkslag. Krama ur vätskan väl, använd gärna en handduk för att få potatisen torr. Blanda potatisen med ägg 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  2. Siksallad: Koka ägget 5-6 minuter, kyl, skala och skär det i 4 klyftor. Rensa siken fri från skinn och ben, dela i bitar. Ansa fänkålen och skär den i tunna stimlor/skivor, skär rädisorna i tunna skivor.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor, vispa ihop senap och honung med 3 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda äpple, fänkål, rädisor och dill med dressingen, vänd ner siken.
  4. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda 4 våfflor av smeten tills de fått fin färg och är knapriga. servera våfflorna nygräddade med siksalladen. Garnera med äggklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gentis 22 november 2011

    kanon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.