Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt laxpaj med lime- och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rökt lax, lime, philadelphiaost och chili är mycket gott i den här pajen som passar att ätas både som ensamrätt och på ett buffébord. Om du vill göra ett lite grövre pajskal kan du byta ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smör och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet (börja med den lilla mängden) och kör degen ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en liten mindre pajform som mäter 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  3. Dela laxen i bitar. Tina bladspenaten i en kastrull. Skär purjolök i fina skivor och fräs den i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk men inte få färg. Låt grönsakerna svalna.
  4. Blanda spenat, purjolök, limeskal, pressad lime och chiliflakes i en bunke. Blanda philadelphiaost, mjölk, ägg, salt och peppar i en annan bunke. Rör med en visp.
  5. Tillsätt äggstanningen till grönsaksblandningen och blanda. Lägg laxen i pajskalet och häll på fyllningen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och grädda pajen i 30-35 minuter.
  6. Servera pajen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.