En otroligt god och smakrik vegetarisk rätt som även den inbitna köttätaren kommer att tycka om!
Instruktioner
- Koka vildriset enligt anvisning på förpackningen.
- Apelsinsås:
Hacka löken. Stek den mjuk på medelvärme i oljan. Tillsätt rivet skal från båda apelsinerna och saften från en och en halv apelsin, samt vinet. Koka ner till halva mängden. Sila bort löken. Tillsätt grädde och tomatpuré. Klicka ner smöret och rör hela tiden, låt inte såsen koka upp. Smaka av med saften från den sista apelsinhalvan.
- Rökt tofu:
Skär tofun i 1 cm stora kuber. Blanda marinaden direkt i en stekpanna. Lägg ner tofun i stekpannan och rör runt. Sätt på plattan. Stek tofun på hög värme tillsammans med marinaden.
- Fräst ostronskivling:
Tärna paprikan och dela ostronskivlingen i mindre bitar. Värm upp olja i en stekpanna. Stek paprikan och svampen tillsammans med pressad vitlök på hög värme i några minuter tills svampen blivit mjuk. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Servera den rökta tofun med vildris, ostronskivling och apelsinsås.
Publicerat den
31 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar