- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Nu när grillsäsongen börjar. Varför inte göra en riktig barbeque.
Instruktioner
- Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke. Gnid in kryddblandningen i revbenssjällen väl och låt dessa vila i kylskåpet under 4 timmar.
- Gör i ordning grillen för att kunna grilla vid en temperatur på 120 grader. Medan grillen värms upp så förbered grillsåsen enligt följande.
- Grillsås (mops):
Rör ihop äppelcider med äppelcidervinäger samt tillsätt 1 tsk löksalt, vitlökssalt, lime juice, jalapeno,het pepparsås, salt och peppar.
- När grillkolen/ briketterna är grå så är det dags att grilla köttet. Lägg i grillen den våta hickoryspånen, grilla med locket på i 3,5-4 timmar. Under tiden du grillar så penslar du köttet med grillsås.
Tillsätt mera grillkol / briketter som du förbereder brevid i ett tändkärl för grillkol / briketter. Se till att temperaturen inte överstiger 120 grader.
Revbenen är klara när de har fått en fin färg av hickoryrök och att de lossnar från benen.
- Tips:
Man kan även koka dem först i en gryta med hjälp av en god köttbuljong, Morötter, lök, äppelklyftor, annanas, salt, peppar, grillkrydda, apelsinjuice och smoked liquid i 50 minuter och låta dem dra i buljongen över natten och sedan grilla dem som vanligt.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar