Rönnbärsgele recept

Laddar...
Din sökning gav 58 träffar
Rönnbärsgelé

Gott vilt tillbehör till söndagssteken...Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten. Skölj dem innan de fryses.

Renskavslåda

En av dom godaste vinterrätter jag vet, en perfekt blandning av smaker. Gör gärna dubbel sats av renskavsröran om ni är matglada! Gratängen kan göras helt färdig i förväg och bara gratineras innan n..
Viltpytt med kantareller

Du kan enkelt göra din egen skav om du har en fryst viltstek! Ta upp den ur frysen och låt den tina bara så pass att du med en vass kniv "karvar" av tunna köttskivor!!

Vildfräs

Bastant höstkäk. Använd gärna älg- eller viltfärs som ger lite mer smak än vanlig.

Äppletarte med rönnbärsgelé
Äppletarte med rönnbärsgelé

Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad. Sötman balanseras fint av den lite beska gelén.Älggryta på Lennarts vis
Älggryta på Lennarts vis

Här kommer ännu ett recept på vilt. Den här gången i form av en gryta med en härligt mustig sås med smak av calvados och mögelost.


Hjortfilé Rödvinsmarinerad Med Murkelstuvning
Hjortfilé Rödvinsmarinerad Med Mu..

GÖR SÅ HÄR: Skär filén i 8 lika stora bitar, lägg dem i en skål tillsammans med rödvin och kryddor och låt stå över natten. Fräs murklorna i smör, pudra med vetemjöl, häll på grädden, salta och pe..Hargryta
Hargryta

Har inte själv provat då jag varken äter kanin eller hare, men jag vet dom som provat och säger att det är gott.