Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med calvados av hjort, rådjur eller älg

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket uppskattad gryta som jag gjort flera gånger. Har även gjort den på vanlig fransyska när tillgången till vilt varit dåligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken och bryn den i margarinet utan att den tar färg.
  2. Koka upp vattnet och buljongtärningen i en kastrull. Lägg i köttet, lök, vitpeppar och timjan. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 1 timme.
  3. Rör samman vetemjöl och grädde och rör ned redningen i grytan. Tillsätt calvadosen eller konjak, soja och rönnbärsgele. Låt sjuda ca tio minuer eller tills köttet är mört. Mosa ädelosten och rör ned. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • irina79 22 november 2008

    Mycket gott!!! Använde hjortkött,blev så himla gott. kommer definitivt att göra detta när jag ska bjuda hem folk. Visste inte riktigt vad jag skulle ha till,men när jag såg hur det började se ut så bestämnde jag mig för att koka potatis,och det blev perfekt till.Serverade med rönnbärsgelé sallad och ett mustigt franskt vin!! Tackar så mycket för receptet!

  • morsan123 15 januari 2009

    Det blev jättegott, använde älgkött och svartvinbärsgele i övrigt följde jag receptet, kommer att göra den flera gånger.

  • superh 25 april 2009

    Grymt god gryta!

  • Stridsnicke 13 augusti 2009

    Väldigt väldigt gott!! Rekomenderas!

  • danutaka 29 oktober 2009

    Blev så hilma gott garanterat ska göra om det men kanske med älg men grymmt gott

  • trubben 9 november 2009

    Jättegod gryta. Jag gjorde den på hjort och vin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.