Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rörig äppelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En kaka som bara är att röra ihop. Och ännu enklare är det om man som jag använder frysta äppelskivor. Det är svårt att misslyckas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker och smör till en smidig smet. Rör ner ägg och vaniljsocker. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör omväxlande ner mjölblandning och mjölk i smeten. Häll smeten i en smörad och bröad form.
  2. Blanda socker och kanel, vänd äppelskivorna i blandningen och stick ner dem i smeten. Grädda 40-45 minuter i 175°C.
  3. Serveras med grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.