Gratänger recept

Laddar...
Din sökning gav 5518 träffar
Fiskgratäng

Jag föredrar att använda torskrygg men det går så klart med vilken fisk man själv vill ha.


Potatisgratäng med pecorinoost

Jättegod potatisgratäng och just osten kan varieras med alla möjliga sorter. Västerbottenost blir även det super gott. Oftast tar jag på måfå så det kan behövas mer av vispgrädde och kryddor. Smaksak.Lutfiskgratäng i miniformat
Lutfiskgratäng i miniformat

Lutfiskgratängerna blir extra festliga att servera i miniformar på julens middagsbord. Lutfiskgratängen kan förberedas dagen före, och gräddas inför serveringen.


Janssons på nytt vis
Janssons på nytt vis

Det är enkelt att laga Janssons frestelse på spisen och extra festligt blir det att servera den i små kaffekoppar eller små portionsformar.


Lax- och grönkålspudding
Lax- och grönkålspudding

Den supernyttiga grönkålen ger både färg och en touch av jul i denna laxpudding. Den är också god som ensamrätt någon annan kväll, utanför julbordet.Megamix köttmos Norrland
Megamix köttmos Norrland

En typ pyttipannastuvning som har allt i ett i samma tugga jag brukar slänga ihop och hittat på. Välj det kött som du har kvar eller som blev kvar, går att variera till tusen. Ungefär som köttlådan me..


Rotsaksgratäng med kamutvete

För att göra gratängen mer lågkalori; halvera mängden smör i redningen, ersätt grädden med mjölk till såsen, välj en mager sorts ost att strö ovanpå.

Black bean pie

God vegetarisk variant av shepherd's pie. Använder här parmesanost istället för cheddarost. Men det går säkert bra även med någon annan sorts ost med lite mer smak, typ Norrglimt eller Västerbotten.