Glass recept

Laddar...
Din sökning gav 1559 träffar
Frozen mojito cheesecake
Frozen mojito cheesecake

Extra läskande och god är denna cheesecake som är inspirerad av drinken Mojito, med lime, mynta och rom. Uteslut bara rommen så kan barn och de som avstår från alkohol också njuta av tårtan.

Rödvins- och hallonsorbet
Rödvins- och hallonsorbet

Den här rasande röda sorbeten blandar lite oväntat rött vin med hallon. Chockerande god och inspirerad av dessertproffset David Lebovitz.


Sockerfri Matchaglass med ugnsbak..

Så Matchaglass blev det igår. Serverat med ugnsbakade päronhalvor och finriven, sockerfri choklad. Och det här glassreceptet kommer hädanefter att tas fram varje gång jag lagar glass. Konsistensen var..


Fryst cheesecake med färska bär
Fryst cheesecake med färska bär

En ännu enklare variant av cheesecake, och en utmärkt final på en buffé eller efter en god middag, eftersom den går att göra i förväg och förvara i frysen tills det är dags.


Kulfi med pistage och kardemumma
Kulfi med pistage och kardemumma

En tolkning av den indiska glassen "kulfi" som är smaksatt med kardemumma, pistage och lime. Andra vanliga smaksättningar är saffran eller rosenvatten. Glöm inte saltet, som ger balans till det söta.

Smal melonglass
Smal melonglass

Ljuvligt god och krämig smak har denna busenkla glass. Använd den melonsort du tycker bäst om.


Banana pops med nötter
Banana pops med nötter

De här "glassbitarna" passar bra både till frukost som till mellanmål eller när sötsuget gör sig påmint. De är även perfekta för barn som har svårt att äta på morgonen.


Timjanglass
Timjanglass

Stod i kryddlandet i helgen och klippte lite kryddor till middagen när jag fick idén om att göra glass med timjansmak. Glassen är smaksatt i huvudsak med timjan men även kanel, kardemumma och vanilj..


Fryst citrontårta med jordgubbar
Fryst citrontårta med jordgubbar

Den perfekta kalastårtan som du kan göra långt i förväg och bara ta fram i god tid så att den blir lite tempererad. Du behöver inte någon glassmaskin, utan fryser den direkt i formen.


Lakrits- och kolaglass
Lakrits- och kolaglass

Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en höjdare! Enkel och samtidigt lyxig dessert att ha på lut i frysen. Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord el..
Trefärgad glassterrin
Trefärgad glassterrin

Med utgångspunkt i färdigköpt vaniljglass är det både enkelt och roligt att göra den här goda glassdesserten. Du kan göra den långt i förväg, men temperera den före serveringen.