Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råa marinerade morötter med dipp

 
Skriv ut

Riktigt gott och matigt alternativ till sk fredagsmys, fast chips är ju egentligen mycket godare om man ska vara ärlig. Receptet kan liknas vid marinerade förkokta morötter fast detta är godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och gör stavar med 2 cm bredd. Nagga varje morotsstav runt om lagomt med en större nål eller gaffel, skölj. Häll upp kallt vatten i en bunke eller kastrull med lock och blanda i resten av ingredienserna inkl. morötterna i bunken. Se till att morötterna ligger under marinaden och låt stå i kyl några timmar så morötterna får dra åt sig marinad och gotta till sig.
  2. Servera med din favorit dipp till chips som t.ex. den med lök eller dill eller gör egen tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.