Idén till detta recept kom vid en diskussion om uttrycket ”Råg i ryggen”. I receptet och bilderna har jag gjort det som 1 stort formbröd. Men det går ju givetvis lika bra att göra som 2 normala formbröd. Brödet fick både Råg i ryggen och ryggraden. När ni rostar linfrön är det bra att ha ett lock i beredskap. De är nämligen väldigt glada i att poppa högt innan rågen kommer i. Ett saftigt och gott bröd med en egen karaktär och utseende. Går bra att både frysa och rosta.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Det här ska definitivt testas nästa gång jag bakar! =)
Detta bröd passade väldigt bra att antingen rosta, steka eller grilla, i alla fall för mig då mitt fick en stor luftbubbla i sig som gjorde det väldigt svårt att bre det vanligt. Angående smaken så var den toppen, rekommenderas starkt!
Intressant att ni haft en diskussion om uttrycket "råg i ryggen". Själv har jag en slogan som mal i huvudet: "Ragundaråg i ryggen" och som jag trott varit kopplat till ett rågbröd som bakats i Ragunda. Dock förstod jag vid mitt besök i Ragunda i midsomras att något sådant bröd inte fanns att köpa. Knappast heller någonsin funnits. Undrar fortfarande var jag har hört detta. Tips?
ragunda råg fanns för många år sen och varför den försvann förstår jag inte för det var det absolut godaste mjuka bröd man kunde äta!Men det måste vara nära 20 år sen den försvann!