Honung och timjan är gott att kombinera i ett saftigt rågbröd
Det blir ett bröd av detta recept
Instruktioner
- Ugn 225° + 175°
- Smula jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör tills jästen är löst.
- Tillsätt salt, honung och timjan.
- Rör ner rågmjöl och sedan vetemjöl. Arbeta ihop degen med en slev. Degen blir ganska lös.
- Låt den jäsa under bakdduk i minst en timme, gärna två.
- Arbeta in 1 dl mjöl i den jästa degen i degen i bunken.
- Forma sedan degen till ett bröd med väl mjölade händer.
- Lägg brödet på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Strö över pumpakärnorna och låt brödet jäsa i cirka 20 minuter.
- Grädda brödet först på 225° i 15 minuter, sedan på 175° i 30-40 minuter.
- Låt brödet svalna på galler.
- Lycka till och njut av hembakat bröd!
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar